• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Як Канада та Ізраїль допоможуть малим плодоовочевим сільгоспвиробникам Миколаївщини

Як Канада та Ізраїль допоможуть малим плодоовочевим сільгоспвиробникам Миколаївщини

2015-11-24

З березня 2015 року у Миколаївській області розпочав свою роботу «Український проект бізнес-розвитку плодоовочівництва» (УПБРП), який реалізується Менонітської асоціацією економічного розвитку (MEDA, Канада) за фінансової підтримки держави Канади (DFATD) у партнерстві з Ізраїльським центром міжнародного співробітництва MASHAV.

Основна мета проекту - підвищити рівень добробуту невеликих господарств, які займаються виробництвом плодоовочевої продукції на обмежених земельних ділянках (від 5 соток) завдяки допомоги в збуті вирощеної ними плодоовочевої продукції. Очікується, що фермери, за сприяння Проекту, до грудня 2020-го року колективно збільшать продажі плодоовочевої продукції до 50 000 тон на суму $ 40 млн. щорічно. ? Український проект бізнес-розвитку плодоовочівництва включає такі основні компоненти:

1. розвиток ринку плодоовочевої продукції через:

a. консолідацію малих та середніх сільгоспвиробників для виходу на ринки з вищою дохідністю;

b. поліпшення методів виробництва і технологій, сприяння розвитку взаємовідносин з постачальникам;

c. покращення післязбиральної доробки продукції, а саме: очищення, сортування, пакування; відстеження продукції; гарантії безпеки та якості продукції; ланцюги поставок охолодженої продукції, транспортування та логістика.

2. поліпшення доступу до фінансових ринків, а саме до інвестицій та пільгових кредитів:

3. зустрічне фінансування інноваційних проектів, коли до 50% вартості проекту, який буде відібраний на конкурсі бізнес-планів, отримує безповоротну фінансову допомогу від проекту;

4. розвиток трудових ресурсів завдяки покращенню та розвитку навичок випускників університетів до рівня, якого вимагає плодоовочевий сектор.

ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ учасником Проекту за телефоном 0 800 500 184 (дзвінок безкоштовний з любого номеру) або на сайті Проекту http://uhbdp.org/ua. Допомогу в реєстрації Вам надасть будь яка найближча районна або сільська бібліотека.

За детальнішою інформацією звертайтесь в Центральну районну бібліотеку або за телефоном 9-10-64

Кiлькiсть переглядiв: 230