Визволення Березнегуватого

2017-03-14

/Files/images/DSC02418.JPG

14 березня в День визволення Березнегуватого від німецьких окупантів березнегуватським районним музеєм та березнегуватською центральною районною бібліотекою проведена година історичної пам`яті «Незабутня весна 44-го».

Перший етап заходу відбувся в бібліотеці. На нього завітали дев`ятикласники з Березнегуватської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Бібліотекар З. Олійник повела школярів у фото подорож «Березнегуватське підпілля – приклад мужності й відваги». Діти мали змогу познайомитись з діяльністю березнегуватських підпільників Ф. Кузьменка, М. Сєдова, В. Слісаренко, А. Головка, І. Старієнка та ін. Дізналися по їхній подвиг і героїчну загибель.

Другий етап заходу проходив у нашому музеї. Завідуючий музеєм М. Понімаєв провів урок-зустріч «Згадаймо знову ті роки», в ході якого школярі дізналися про перебіг Березнегуватсько-Снігурівської операції, що призвела до визволення Березнегуватого. Особливий інтерес викликала розповідь Анатолія Петровича Івершня, який був очевидцем тих подій і розповів все в деталях.

Кiлькiсть переглядiв: 348