• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • до Дня УКРАЇНСЬКОГО ДОБРОВОЛЬЦЯ «Сила нескорених»

до Дня УКРАЇНСЬКОГО ДОБРОВОЛЬЦЯ «Сила нескорених»

2023-03-14

/Files/images/сила нескорених (7).jpg

Публічна бібліотека Березнегуватської селищної ради спільно з 9-А класом Березнегуватського ліцею он-лайн 14 березня провели інформаційну годину «Сила нескорених», на якій вшанували мужність та героїзм захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України.

День українського добровольця направлений на сприяння подальшого зміцнення патріотичного духу в суспільстві, посиленню уваги і турботи до учасників добровільних формувань.

Феномен добровольства здавна притаманний українцям: друга половина ХVI - кінець XVIII століть. Запорізька Січ - Легіон Українських Січових Стрільців. Друга світова. Однією з форм активності українського народу стали народні ополчення.

У березні 2014 року понад 500 добровольців із Самооборони Майдану вирушили на військовий полігон у Нові Петрівці під Києвом для проходження військової підготовки. Так розпочався бойовий шлях першого добровольчого батальйону.

«ДОБРОБАТИ» - це стала та рушійна сила, яка змогла зупинити гібридного агресора в 2014 – 2015 роках. Створення добробатів, їх бойовий шлях і сучасний стан – безпосередньо з вуст учасників подій, політиків, військових, громадських діячів та волонтерів. Про все це можна дізнатись з книги «Добробати» - історія подвигу батальйонів, що врятували країну.

На сьогодні добровольчі батальйони це Гвардія наступу, формування яких оголошено МВС. Такі батальйони мають допомогти ЗСУ, звільнити Українські землі під час загрози наступу окупантів. Також відомо, що ці штурмові бригади звільнятимуть Крим та український Донбас.

/Files/images/sayt/сила нескорених (4).jpg

/Files/images/sayt/сила нескорених (5).jpg

/Files/images/sayt/сила нескорених (2).jpg

/Files/images/sayt/сила нескорених (1).jpg

Кiлькiсть переглядiв: 29