• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Експрес-інформ «Польська полиця в Україні»

Експрес-інформ «Польська полиця в Україні»

2023-12-14

/Files/images/2023 Польськ (45).jpg

Проєкт “Польська полиця”, започаткований у 2017 році у Великобританії. У 2019 році «польські полиці» з’явились у бібліотеках нью-йоркського Брукліна та Філадельфії. Україна – третя країна, де Інститут книги реалізує проєкт у співпраці з польською дипломатією та місцевими суспільними партнерами та самоврядуванням.

Проєкт спрямований на створення доступу до польської літератури в публічних українських бібліотеках.

У межах проєкту «Польська полиця в Україні» у грудні 2023 році Публічна бібліотека Березнегуватської селищної ради безоплатно отримала книги польських авторів, перекладені українською мовою і у читацькій залі бібліотеки створено книжкову полицю польської літератури.

З книгами на польській полиці ознайомлюються читачі та відвідувачі Публічної бібліотеки. На полиці представлені книги: «Вогнем і мечем» Генріка Сенкевича, «Печера філософів» Збіґнева Герберта, «Воєнні спогади. 22 вересня 1939 — 5 квітня 1945» Кароліни Лянцкоронської, «Кордони мрій. Про невизнані республіки» Томаша Ґживачевського, «Кулемети й вишні. Історії про добрих людей з Волині» Вітольда Шабловського, «Кайтусь – Чарівник. Банкрутство малого Джека. Коли я знову стану малим» Януша Корчака, «Неймовірні пригоди десятьох шкарпеток(чотирьох правих і шістьох лівих)» Юстини Беднарек.

Запрошуємо до бібліотеки !

Приємного читання та всім нам перемоги!

#Польська_полиця_в_Україні, #ПольськаполицявУкраїні

#польськаполиця

/Files/images/2023 Польська полиця (1).jpg

/Files/images/2023 Польськ (60).jpg

/Files/images/2023 Польськ (13).jpg

/Files/images/2023 Польськ (3).jpg

/Files/images/2023 Польськ (38).jpg

Кiлькiсть переглядiв: 18